Beproefd & bewezen voor Spartaanse toepassingen

IGB heeft de complete certificatie gedaan voor een ‘Equipped Galley’ op een C27-J, waarbij de RTCA DO-160D voor het eerste is toegepast.

vliegtuigtype Alenia C27-J Spartan

analyse Interface Loads,
Fire Properties /
Fire Containment,
RAMS / FMEA,
EMC / EMI,
Structural Substantiation

object Equipped Galley

De keuken en toebehoren moesten voldoen aan de strenge omgevingseisen volgens RTCA DO-160D, waaronder een operationele temperatuur van -55°C tot +70°C.

RTCA DO-160D

De eisen voor dit militair toestel zijn een stuk strenger dan gebruikelijk voor civiele toepassingen. De RTCA DO-160D testen werden gedaan in samenwerking met het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR Marknesse):

  • Hoogtetesten (35.000 voet / luchtdruk van 240 mbar)
  • Temperatuur (Operationeel en varietie)
  • Luchtvochtigheid
  • Fluid Susceptibility & Fungus Resistance
  • Shock- en Trillingstesten (zie figuur), inclusief het bepalen van de juiste frame met FEA berekening
  • Zoutsproeitest

20.0 G Statische Tests

De ongewone operationele temperatuur van -55°C tot +70°C heeft als gevolg dat het materiaal zich anders gedraagt dan op kamertemperatuur. Hierdoor moest een statische test van 20.0 G worden uitgevoerd bij kamertemperatuur, waar normaal de eis 9.0 G is. Deze waarde werd bepaald door materiaal tests bij de vereiste operationele temperaturen.

Ook hier heeft IGB een FEA-analyse toegepast om zeker te zijn dat de testbelasting binnen de toelaatbare structurele capaciteit zou blijven van de unit. Mede dankzij dit onderzoek werd de statische test uitgevoerd zonder vervelende verassingen.

© 2004—2019 IGB B.V. Als bezoeker van onze site accepteert u onze voorwaarden.